Er du under 18 år og anbragt?

Er du over 12 år og anbragt, har du ret til gratis hjælp

Børn og unge over 12 år har ret til gratis advokathjælp, såfremt kommunen ønsker dig anbragt væk fra dine forældre. Det har ikke nogen betydning, om du bliver anbragt imod dit ønske eller om anbringelsen sker efter dit eget ønske. Ønsker du at få din egen advokat, koster det dig ikke noget, og du må selv bestemme, hvilken advokat du ønsker.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har ret til en advokat, er du velkommen til at ringe til os. Det koster ikke noget. Du kan læse mere om vores advokater HER

Hvad kan vi hjælpe dig med?Anbragt

I sager om anbringelse af børn, har du ret til at blive hørt. Det er vores opgave at sørge for, at dette sker.

Du har ikke kun ret til at blive hørt i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt du skal anbringes. Du har også ret til at blive hørt i forhold til, hvor du skal være anbragt, og hvor meget samvær du skal have med dine forældre efterfølgende.

Ud over at blive hørt har du også ret til en støtteperson. Det er kommunens opgave at oplyse dig om dette, og hjælpe dig med at finde en støtteperson.

Bliver det besluttet, at du skal anbringes, skal det afklares, hvor du i stedet skal bo. Der er flere muligheder og vi hjælper og vejleder dig gerne. Det er nemlig vigtigt, at du bliver hørt i forbindelse med, at det besluttes, hvor du skal bo.

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores advokater. Det koster ikke noget og du kan ringe helt uforpligtende. Der er ikke nogle dumme spørgsmål.