Læs mere her

Anbringelse uden samtykke

Hvad er betingelserne for anbringelse uden samtykke og hvad kan du gøre? 

tvangsanbringelse

En anbringelse uden samtykke er en meget indgribende afgørelse. Betingelserne for at kunne træffe sådan en afgørelse er, at barnets sundhed og udvikling skal være truet. Det er kommunen, der skal løfte bevisbyrden for, at dette er tilfældet. 

Inden en kommunen går i gang med at anbringe et barn, vil de typisk lave en § 50-undersøgelse – også kaldet en børnefaglig undersøgelse. Denne undersøgelse skal belyse, om der er belæg for at anbringe eller om andre og mindre indgribende foranstaltninger er tilstrækkelige. 

Hvad kan du gøre for at indgå en anbringelse?

For det første skal du kontakte os så snart kommunen nævner ordet anbringelse. Det er vigtigt at få os hurtigt på banen.

Derudover er det vigtigt, at du samarbejder med kommunen omkring de undersøgelser, som de vil lave, da det typisk også vil medføre, at du kan være med til at få indflydelse på, hvordan de laves og hvilke oplysninger der indgår. Derudover vil kommunen ofte være meget tilbøjelig til at tilbyde hjælp i hjemmet som et alternativ til anbringelse, hvis de oplever, at forældrene samarbejder. 

I forhold til spørgsmålet omkring forældrekomptenceundersøgelse er det vigtigt, at du ikke siger ja til sådan en, før du har talt med os. Der er desværre rigtig mange psykologer, som ikke er egnede til at lave denne type undersøgelser, – og vores erfaring gør, at vi ved, hvem du skal styre udenom. 

Vi er med dig fra start til slut

Vi følger dig og sagen hele vejen igennem systemet. Vi er erfarne børneadvokater, og slipper ikke sagen før du er tilfreds med resultatet. 

tvangsanbringelse

Vigtig information

Spørgsmål og svar

Ja, det kan man. Hvis man er ordentlig forberedt og man møder med en erfaren advokat, så kan man vinde sagen. Det kræver dog også, at man har en god sag. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har en god sag, er du velkommen til at kontakte os. 

Måske. Vi vil i hvert fald gerne gøre forsøget. Kontakt os endelig – og så vil vi se, hvad vi kan gøre for dig. 

Du skal skrive hvilke oplysninger der er urigtige, og så skal du kontakte os hurtigst muligt. Så vil vi hjælpe dig med at forelægge dine synspunkter næste gang sagen skal behandles. 

Du skal respektere barnets ønske. Vi kan og vil ikke hjælpe med at foranstalte samvær mellem et barn og en forælder, som barnet er utryg ved. Vores rådgivning tager altid udgangspunkt i, hvad der er bedst for barnet. 

Ja, du har frit valg når det kommer til advokat. Du må også gerne skifte advokat, hvis du fortryder dit nuværende valg af advokat. Kontakt os gerne uforpligtende. 

Ja, hvis betingelserne ikke er opfyldte, så er det. Betingelserne for anbringelse er, at der skal være en åbenbar risiko for, at barnets eller den unges sundhed eller udvikling lider alvorlig skade. Derudover er det en betingelse, at problemerne ikke kan løses i hjemmet. Der skal rigtig meget til, før betingelserne herfor er opfyldt. Kontakt os gerne for en vurdering af din sag, hvis du mener, at dine børn er ulovligt anbragt. 

Du kontakter os. Så skal vi nok sørge for, at anden advokat får besked og at vi får sagens bilag. 

Kontakt os når som helst.

Vi ved din sag er vigtig. Derfor vender vi altid tilbage inden for 24 timer.